Curriculum Vitae

  • ‘Het spel tussen media en voorlichting blijft voor mij het mooiste dat er is, zodoende ben ik ook erg blij dat ik deze beide vakgebieden zelf heb meegemaakt. Begrip, aanvoelen wat journalisten of voorlichters nodig hebben, is immens belangrijk voor goede communicatie.’


    Nathalie Nuiten
  • ‘Werken met topsporters heb ik altijd als iets bijzonders beschouwd. Ik kon zelf aardig tennissen, maar niet goed genoeg voor een professionele loopbaan. Journalistiek is in mijn ogen het mooiste na zelf sporten. Mooie verhalen vertellen over sporters die geweldige prestaties neerzetten, het gaat nooit een seconde vervelen.’


    Nathalie Nuiten
  • ‘Als vrouw in de voetbaljournalistiek word je in het begin stevig uitgetest, spelers kijken wat voor boter ze in de kuip hebben. Maar kom je daar doorheen, dan verdien je misschien wel sneller respect dan al je mannelijke collega’s. Binnen selecties weet men vrij snel dat je weet waar je over praat en oprecht geïnteresseerde interviews doet.’


    Nathalie Nuiten

Huidige opdrachtgevers

Heden: A.i. Bestuurswoordvoerder van wethouder Van Asten van de gemeente Den Haag

Tot februari 2021 bij het Ministerie van I en W de communicatie voor een groot internationaal klimaatcongres, www.cas2021.com, gedaan. In 2020 twee grote opdrachten: Haags Sportkwartier (projectleider) en Marketing/Communicatie adviseur a.i. Den Haag Topsport. Communicatie opdrachten de voorgaande jaren: Eindredactie VI, coördinator Ondernemerspagina's AD, coördinator Ziggo Dome Magazine, Gemeente Den Haag (woordvoerder Sport bij wethouder Rabin Baldewsingh voor ruim twee jaar, tijdelijk ook voor zijn gehele portefeuille SWWS, daarnaast ondersteund bij wethouders De Bruijn en Wijsmuller, na verkiezingen 2018 een paar maanden Woordvoerder wethouder Richard de Mos op portefeuille Economie, Sport en Buitenruimte) en Communicatie en bieb070@home voor Bibliotheek Den Haag.

DIVERSE PROJECTEN

Ziggo Dome, DutchDaytrading, Gemeente Den Haag (woordvoerder Sport bij wethouder Rabin Baldewsingh voor ruim twee jaar, tijdelijk woordvoering over zijn gehele portefeuille SWWS gedaan, daarnaast ondersteund bij wethouders De Bruijn en Wijsmuller als voorlichter, woordvoerder wethouder De Mos op portefeuille Economie, Sport en Buitenruimte), Voetbal International, AD.

ADO DEN HAAG

Augustus 2008-September 2015: Persvoorlichter en Senior Communicatie van ADO Den Haag Intern eveneens verantwoordelijk voor de website, social media en alle eigen bladen. Redactiecoördinator en eindredacteur van alle media: Presentatiegids algeheel en Jeugd, Business Magazine, Programmaboekje, Kids Magazine en ADO TV.

KNVB

Mei-juli 2008: Medewerker Hachette Filipacchi met als opdracht restylen www.knvb.nl en www.onsoranje.nl.

Hockey Magazine

Augustus 2007-2008: Verslaggever Hockey Magazine, in dienst bij redactiebureau Schenkels & Van Bergen

De bal is rond

2007 Hoofdredacteur zeven amateurvoetbalkranten van De Bal is Rond, plus een televisieprogramma op regionale televisie, De Bal rond de Tafel.

Redactiebureau Upton Park BV, voetbalmaandblad Elf

2001 - 2007: Werkzaamheden: Verslaggever Elf, Redacteur Voetbal Totaal, Coördinator project Holland Sport Pers, Redactiecoördinator en eindredacteur van het ArenA Magazine, Redactiecoördinator en eindredacteur van Den Haag Sport, Redactiecoördinator en eindredacteur van het ADO Den Haag Magazine en het programmaboekje voor de thuiswedstrijden van ADO Den Haag, Sportredacteur mannenblad WOAMM!, Redacteur en Coördinator elfvoetbal.nl, vaste volger Nederlands elftal en Feyenoord.

Nevenactiviteiten:

2006-2007: Sportverslaggever bij CAZ! Radio, flitsen van het sportweekend en voorbeschouwingen van bijzondere evenementen.

2005-2011: Jaarlijks vrijwillig perschef tijdens het ATP Challenger-toernooi, de Siemens/The Hague en inmiddels Sport1 Open, in Scheveningen. In die periode ook verantwoordelijk voor alle publiciteit voorafgaande aan dit toernooi.

Mijn referenties


Read More  

Mijn opleiding


Read More  

Mijn werkverleden


Read More